Proč je SEITAN alias SUEITAN pro zdraví prospěšný

MASO – NEMASO…. ?

Seitan je sice bohužel nevhodný pro bezlepkovou dietu, ale má značné zdraví prospěšné benefity. Už jste o něm někdy slyšeli… možná jste i ochutnali, ale třeba nevíte, co to přejně ten seitan je…

Co to vlastně je?
je to rostlinná bílkovina z pšeničné mouky.
Pšenice obsahuje asi 10% bílkovin. Lepek ve spojení se škrobem je pro náš trávící systém celkem dost problematický. Pokud jej ale upravíme jako bílkovinný koncentrát – nazvaný seitan, jeho trávení probíhá z velké části v žaludku. Lepek takto upravený  je  pro nás naopak velmi výživný a snadno stravitelný.

Proč my nazýváme seitan SUEITAN ?
Naše kuchařka Zuzka alias SUE, vyrábí seitanové plátky sama, a používá je tak, jako by to bylo maso.  Upravovat se dá totiž na všechny způsoby. Na fotografii vidíte seitanový řízek v oříškové krustě.
Sue si sama vytvořila speciální recepturu a se seitanem si s láskou „hraje“ a dochucuje  ho do výtečných chutí.
Nově pro vás připravuje sueitan ve sklenici, naložený v oleji, s bylinkami, česnekem a dalším kořením. Brzy ho najdete v naší on-line shop nabídce, i v našich prodejnách.

Se sueitanem se můžete setkat v nabídce našich obědů, plníme s ním panini a dáváme ho také do těstovinového salátu. A věřte, že pokud nemáte bezlepkovou dietu, sueitan rozhodně stojí za ochutnání. Možná budete mile překvapeni.

Tyto stránky používají k poskytování služeb soubory cookies. Pokračováním v prohlížení vyjadřujete souhlas s jejich používaním. Podrobnosti